Bisikleti bisiklet yapan, kullanıcısının gönlünü ferahlatan ve haklı bir gurur yaşatan en önemli şey, bisikletin çevre dostu olmasıdır. Bir mana aranacak olursa hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde Bisiklet Demek Sürdürülebilir Yaşam Demek mottosunu çekinmeden kullanabiliriz.
Geri Dönüşüm ve Bisiklet
Bisiklet üstünde hiçbir parça yoktur ki geri dönüşümü mümkün olmasın. Yakın zaman kadar bisikletin geri dönüşümü en zor, doğaya en çok zarar veren parçası lastiklerdi. Günümüzde geri dönüşüm teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte kauçuk geri dönüşümü de hız kazandı ve bu sorun ortadan kalktı. Ayrıca bisiklet değer kaybetmeden en uzun süre kullanılabilen ulaşım araçlarının başında gelmektedir. Bakımı kolay olması, mekanik aksamlardan oluşması bu özelliğinin ortaya çıkmasında en önemli etkenlerden.
E-bike teknolojisinin ortaya çıkmasıyla birlikte bisikletin bu sürdürülebilir enerjiye olan katkısı, geri dönüşüme olan katkısı konularında yeni bir celse açılmış oldu.
Artık bisiklet, elektronik aksamlarla içli dışlı olacaksa ve bisikletçiler saygın duruşunu korumak istiyorlarsa elektronik atıkların geri dönüşümüne de önem vermek zorunda. Elektronik atıkların Dünya ekonomisine olan etkisi konusunda pek çok yazıya Elektronik Atıklar adresinden ulaşabilirsiniz. Okumanızı da tavsiye ediyoruz. Bunun dışında ülkemizde elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda etkili dernek faaliyetleri yürütülmektedir. Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği bu konuda sizlere önerebileceğimiz sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir. Elektronik Atıklar konusunda Derneğin yürüttüğü faaliyetlere bakmak için linke tıklayabilirsiniz. EAGD çalışanları sizlere bu konularda yardımcı olacaktır.
Bisiklet, elektronik atıkların geri dönüşümü hareketiyle birlikte en çevreci ulaşım aracı olma kimliğini daha çok uzun yıllar koruyacaktır.
Elektronik Atıklar ve Köy Okullarına Bilgisayar
Ayrıca muhakkak eski elektronik eşyalarımız konusunda duyarlı olmalıyız. Çünkü 1 kilogram demir elde etmek için madende 200 kilogramlık kazı yapılması gerekirken yine 1 kg demir elde etmek için sadece ve sadece 2 kg elektronik atığın geri dönüşüm zincirine dahil olması yeterli oluyor.
Tüm bunların yanı sıra elektronik atıklarınızı bağışlayarak “Köy Okullarına Bilgisayar” kampanyasına destek olabilirsiniz. Elektronik Atıklar ve Köy Okullarına Bilgisayar Kampanyası için lütfen tıklayınız.